Bij Smego maken we maatwerk zodat al uw plannen naar wens kunnen vervuld worden.


Jan en Bertha startte in 1986 de firma Smego, Smego is de afkorting van smederij van Gool. Na de legerdienst in 1991 begon hun zoon Bart bij Smego te werken. Om zijn kennis uit te breiden, heeft hij gedurende 5 jaar avondschool gevolgd als smid in Anderlecht.


Ondertussen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 20 vaste medewerkers. Ze zetten zich dagelijks in voor het leveren van kwaliteit en exclusiviteit. We onderscheiden ons duidelijk in wat de meesten metaalbedrijven tegenwoordig maken. Ons standpunt is: " Wat je zelf doet, doe je beter!". Zo onderscheiden we ons van modellen en ontwerpen van poorten door onze eigen profielen te laten exstruderen in aluminium, dat resulteert dan in exclusieve ontwerpen. Ook fabriceren we zelf al sinds 1995 onze automatisatie systemen voor in de grond, omdat de Italiaanse versies volgens onze vooropgestelde kwaliteiten niet voldoen.

Wat voor onze klanten erg belangrijk is, is de kwaliteit en de hoge afwerkingsgraad. Ondertussen staan we hiervoor al in heel het land bekend, hierdoor komen klanten vanuit alle hoeken van het land.

over ons

over ons

over smego

informatie smego

info smego

info over smego

smego

bart van gool

bertha broeckx

jan van gool

petra van gool

van gool

Indrukwekkend machinepark

We hebben uiterst moderne frees-, boor- en alle plaatbewerking machines voor het knippen en plooien tot 4 meter. Ook hebben we een cnc plasma snijtafel en een boorstraat. Zelf kunnen we onze onderdelen in het aluminium gieten, dit is zelfs een vak apart.

Kwaliteit

We zijn zeer goed bezig om Smego producten als synoniem voor exclusief vakwerk op de markt te zetten. Wij maken uw poort, die een meerwaarde geeft aan uw woning. Op onze motors en LED-verlichting vermelden wij ook ons logo, zo onderscheiden wij ons van anderen.

Nieuwe trend

Ondertussen leggen wij ons verder toe op het maken van onderhoudsvrije aluminium poorten in zowel klassieke als moderne stijl. Wij ontwikkelen zelf een heel gamma aan profielen en vullingen die voor de meeste mensen in de smaak vallen en zelfs weinig te onderscheiden zijn van de houten profielen. Zo hebben we ook papegaaienbek, visbek en schrootjesprofielen.

Groei

Wat eerst als een hobby begon, groeide later uit tot een succes. Dit is te danken aan de grote gedrevenheid en de inspraak van onze medewerkers. Zij worden zeer nauw betrokken bij alle ontwikkelingen en verbeteringen. Zij hebben zich een voor een ontwikkeld tot echte vaklui, in hun deel van onze onderneming. De werknemers staan kort bij de zaakvoerders en er ontstaat zelfs een goede vriendschap, waardoor de meeste hun hele werkcarrière bij ons doormaken.

Toonzaal

We beschikken over een toonzaal met binnen en buiten heel wat voorbeelden van smeedwerk en trappen met een 25-tal poorten. Tegenwoordig kan de klant zelf mee kiezen en zoeken via een tablet op een scherm en zo de juiste keuze maken via de zoekmachine. De toonzaal is geopend vanaf 7 uur tot en met 18 uur door de week en op zaterdag 7.30 tot 12.30 en 13 uur tot 15 uur, het werkhuis is nooit publiekelijk geopend omwille van veiligheidsredenen .

Opendeurdagen

Onze toonzaal wordt 2 keer per jaar een gans weekend open gehouden; namelijk het laatste weekend van april en september. Hier worden dan ook altijd acties rond bepaalde producten gehouden, met een aandenken voor elke klant!

Referenties

Ook hebben we ondertussen al heel wat opdrachten uitgevoerd aan bekende gebouwen en restauraties van smeedwerken uitgevoerd. Zo hebben we nieuwe scharnieren gemaakt voor de inkom deur voor de kathedraal van Antwerpen in 2015. Op de Meir in Antwerpen hebben we het grote bronzen beeld dat op het Immo-gebouw staat volledig gedemonteerd, versterkt en teruggeplaatst. In Sint-Catelijne Waver in de Bosstraat hebben we de poorten en hekwerk gerestaureerd en teruggeplaatst. In Vorselaar bij kasteel de vispluk hebben we alle poorten gerestaureerd en geautomatiseerd.